Works and awards

Created works so far:

 >> Sardanas:

Ne diuen Júlia (Júlia, they call) (2007). Dedicated to his first niece, Júlia. Premiered by Barcelona City Conservatory’s Cobla.

Seny i Rauxa (2007). Honorable mention in Mollet Sardanas and Cobla works’ contest in 2007. It was premiered during the contest’s awards by Cobla Jovenívola de Sabadell.

Trenc d’Alba (2007). Enregistrada al CD “Contemporanis 6” de la Cobla Contemporània i estrenada per la mateixa cobla.

L’Arbreda de Can Feliciano (2007). Guanyadora del 1r premi del Concurs de Sardanes per a Joves Compositors de Blanes (Selva), el 2007. Fou estrenada per la Cobla de Tardor, especialment creada per al lliurament de premis del Concurs anteriorment esmentat. Més endavant ha estat enregistrada al CD “Contemporanis 7” de la Cobla Contemporània l’any 2009 i posteriorment interpretada per la mateixa cobla. Aquesta sardana va esdevenir tota una icona musical en representació d’una problemàtica ambiental apareguda a Malgrat de Mar (Maresme), en què la tala de l’Arbreda de Can Feliciano havia aixecat molta polèmica i ressò mediàtic.

La bicicleta juràssica de Mòrdor (2008). Feta a partir de temes de pel·lícules com El Senyor dels Anells, E.T. i Jurassic Park. Enregistrada al CD “Sardaxou 3” de la Cobla Contemporània i estrenada per la mateixa cobla.

Vull ballar tota la nit (2009). Feta a partir de temes de Bon Dia d’Els Pets, La-la-la de la Massiel, El Tren de Mitjanit de Sau i Yo quiero bailar toda la noche de Sonia y Selena. Enregistrada al CD “Sardaxou 4” de la Cobla Contemporània i estrenada per la mateixa cobla.

Mercè, mirall nostre (2009). Dedicada a Mercè Roig i Delhom de Mataró en motiu del seu centenari, a petició de l’associació sardanista de Mataró (Maresme). Va ser estrenada l’estiu d’aquell mateix any a la Plaça de Santa Anna de Mataró (Maresme) en el marc de Les Santes.

Martina, n’han dit (2009). Sardana dedicada a la seva segona neboda Martina. Va ser inclosa dins el seu treball de Projecte Final de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) i estrenada durant la mateixa presentació del projecte, per una cobla formada per companys seus d’estudis.

Sobreviure és un escàndol! (2010) amb temes originals de I will survive de Frederick J. Perren i Dino George Fekaris, Escándalo de Willy Chirino, Tarragona m’esborrona de Lluís Gavaldà i Ramon Vidal, Soy un truhán soy un señor de Ramon Arcusa, Julio Iglesias i Manuel de la Calva, A quien le importa de Ignacio Canut i Carlos Garcia Berlanga i Bamboleo de Antonio Baliardo, Jahloul Bouchikhi i Nicolas Reyes.

País petit (2010). A petició de l’organització de l’Aplec de Sardanes de Caldes de Malavella (Selva) i, que, com a tradició, solia demanar a un compositor la creació d’una sardana incloent-hi temes i melodies conegudes. El 2010, coincidint amb els homenatges que es feren al cantautor empordanès Lluís Llach, es va demanar que la sardana inclogués els temes de la cançó de País Petit. Va ser estrenada justament durant l’Aplec de Sardanes de Caldes de Malavella aquell mateix any per la Cobla Bisbal Jove.

>> Works meant for Cobla:

Ball per al pubillatge de Palamós (2003), ball de gegants en motiu del pubillatge de Palamós (Baix Empordà) el 2003, i que va estrenar l’ Orquestra Els Montgrins.

Confluències (2005), poema simfònic. Guanyador del 1r premi de composició Ciutat de Mollet de Sardanes i Obres per a Cobla de Mollet del Vallès (Vallès Oriental), el 2005. Va ser estrenada durant el lliurament de premis d’aquest concurs per la Cobla Jovenívola de Sabadell.

Galop Films (2007), galop d’entrada. Enregistrat al CD “Sardaxou 2” de la Cobla Contemporània i estrenat per la mateixa cobla.

Daltabaix (2011). Peça composta especialment per al Projecte Final de Ferran Miàs i Bitlloch, actual 1r tenora de la Cobla La Principal de La Bisbal. Aquesta obra ha estat enregistrada en CD recentment justament per la Cobla La Principal de La Bisbal. La formació inicial era per a cobla d’onze amb un 3r fiscorn i tuba afegits. A la versió enregistrada, a fi de facilitar-ne la gravació i els assaigs, es va readaptar l’obra a cobla de dotze instruments, en què s’hi utilitza un flugelhorn i la tuba no hi és present.

Quadrigènia (2013-2014), banda sonora per a l’espectacle de dansa que duu el mateix nom i que va ser creat i estrenat pel Grup Mediterrània de Sant Cugat del Vallès. L’estrena fou el 28 de juny del 2014 a la Plaça d’Octavià de Sant Cugat del Vallès. L’obra, que és un relat sobre els elements de la Terra amb una òptica i rerefons català, consta de 6 parts.

Després de tres-cents anys de foscor (2014), poema simfònic. Encàrrec de l’Agrupació Sardanista l’Avi Xaxu de l’Escala (Alt Empordà), i que es va estrenar en aquell mateix poble el 16 d’agost del 2014, en el marc del seu 38è Concert d’Estiu de Sardanes i Música per a Cobla, el lema del qual era “Compromesos amb Catalunya i la Llibertat”. L’estrena fou a càrrec de la Cobla Ciutat de Girona amb direcció de Jesús Ventura.

Empordà (2015), esbossos simfònics. Peça encarregada i composta especialment per al projecte anual de la JOCIT (Jove Orquestra Catalana d’Instruments Tradicionals) i que s’estrenarà el 7 i 8 de desembre del 2015 a Cardona i Solsona, respectivament. L’autor, a més a més, en dirigira les estrenes.

>> Works meant for other ensembles:

Ball de Mercat Medieval (2001), obra per a 3 gralles i 1 timbal.

Grallívola (2003), obra per a 4 gralles i 1 timbal.

Sabardissenca (2003), obra per a 1 gralla metàl·lica, 1 tenora i 1 timbal.

Deriva Errant (2004), obra per a 1 gralla i 1 timbal. Enregistrada per Jordi Mestres (gralla) i Pere Olivé (timbal) en el CD que duu el mateix nom, Deriva Errant, en què es recullen un gran nombre d’obres de nova creació amb la finalitat de difondre i normalitzar la presència d’aquests instruments.

Moixiganga per a Badalona (2004), obra per a 2 gralles i 1 timbal.

Septentrió, homenatge a la tramuntana (2005), obra per a 2 trompetes, 2 fiscorns i 1 trombó baix.

Ara Mateix, homenatge a Miquel Martí i Pol (2006), obra per a …

Marxa per a la Processó del Silenci de Badalona (2006), obra per a 2 xirimies en do, 1 xirimia en fa, 1 baixó i 1 timbal fondo.

Toc d’inici de les Festes de Maig de Badalona (2007), obra per a 1 tarota tible, 1 tarota tenor, 1 sacabutx tenor, 1 sacabutx baix i 1 timbal fondo.

Espai en Blanc (2007), obra per a 3 gralles i 1 timbal.

La tempesta (2008), obra per a 4 gralles en Sib i set de percussió tradicional.

Cap de Creus, dues imatges simfòniques (2008), obra per a orquestra simfònica.

Gestacions barítones (2015), encarregada expressament per a la difusió de la Barítona, al concert que es va celebrar el 16 de maig del 2015 a Juneda (Garrigues) amb iniciativa de l’Institut d’Estudis Ilerdencs. La Barítona és un instrument de doble canya, pretès per ser una versió greu del tible i la tenora i com a complementació de la família de xeremies catalanes: una idea que ja corria per la ment de Lamote de Grignon fa molts anys enrere. Aquest instrument va presentar-se oficialment el setembre del 2013 i mica en mica s’ha anat difonent arreu de la nostra geografia. Jordi Campos, l’intèrpret i un dels màxims promotors d’aquest instrument, interpreta un paper agosarat per a aquest nou instrument, acompanyat del sextet que formen Josep Llauradó (flabiol), Francesc Gregori (tible), Jordi Figaró (tenora), Jordi Guixé (tenora), Marcel Casellas (contrabaix) i Andreu Presas (bateria). El conjunt s’anomena El sextet de la barítona.

>> Arrangements and adaptations:

La presó de Lleida (2014). Arranjament de la melodia tradicional encarregat pel grup penedesenc de grallers Els Vinardells. Va ser estrenada l’agost del 2014 en el marc de les Festes de Sant Fèlix de Vilafranca del Penedès.

La muixeranga d’Algemesí (2015). Arranjament de la melodia tradicional encarregat pel grup penedesenc de grallers Els Vinardells. Va ser estrenada l’estiu del 2015 durant l’espectacle que havien titulat “Separar el gra de la gralla”.

>> Composition awards:

> 1r premi ex-aequo del 1r Concurs de Composició per a Gralla i Timbal de l’Aula de Música Tradicional i Popular de Vila-Seca (Tarragonès), el 2004.

> Menció especial del jurat al 1r Concurs de Composició per a Instruments Tradicionals de Badalona, el 2004.

> 1r premi en la categoria d’Obra de format lliure del Concurs de sardanes i música per a cobla de Mollet del Vallès, el 2005.

> 1r premi ex-aequo del 3r Concurs de Composició per a Instruments Tradicionals de Badalona, el 2006.

> 2n premi ex-aequo del 4t Concurs de Composició per a Instruments Tradicionals de Badalona, el 2007.

> Accèssit en la categoria de sardanes del Concurs de sardanes i música de cobla de Mollet del Vallès, el 2007.

> 1r premi del 10è concurs de sardanes de l’Escola de Santa Maria de Blanes, el 2007.