La Jove Orquestra Catalana d’Instruments Tradicionals (JOCIT) estrena l’obra “Empordà” d’Ivan Joanals i Ametller

Cartell Concerts JOCIT 2015 Obra Empordà Ivan Joanals i Ametller

Benvolguts!

Em plau informar-vos que torna a arribar un d’aquells períodes tan fantàstics en què hom veu el resultat de molta feina feta!

Aquest cop és el torn d’estrenar una obra de gran format (tant pel minutatge, com per l’orquestració), que em van encarregar l’estiu del 2014, des de la Jove Orquestra Catalana d’Instruments Tradicionals (JOCIT), i que tindré el plaer de, a més d’haver-la compost, de dirigir!

Per als que no sapigueu qui la forma, la JOCIT és un projecte dut a terme per diverses escoles de música del país, que inclou una gran quantitat d’instruments i instrumentistes que, d’una manera o altra, estan clarament vinculats a la nostra música tradicional. ¿Us imagineu el so que pot sortir d’una cobla, una cobla de tres quartans, grups de grallers, grups de metall, corda fregada i diferents sets de percussió tradicional, que inclouen timbals de gralles, timbals fondos, panderetes i panderos?

Aquest és el gran repte que em van plantejar ara fa vora un any i mig i que, per fi, veurà la llum aquest proper dilluns i dimarts, 7 i 8 de desembre del 2015.

La JOCIT fa la seva estada i formació final a Solsona, enguany. És allà on, a partir de demà mateix ja es trobaran molts de músics joves d’arreu del país per fer les darreres tongades d’assaigs intensius amb els grups i famílies d’instruments a què pertanyen. Diumenge a la tarda ja se’n faran assaigs generals i serà dilluns, 7 de desembre a la Col·legiata Sant Vicenç del Castell de Cardona (Bages), i dimarts, 8 de desembre, a la Sala Polivalent de Solsona (Solsonès), on es faran les estrenes de l’obra. Els dos concerts començaran a les 19:00h.

L’obra duu per títol “Empordà” i està formada per 6 parts i dura uns 42 minuts:

I- Albada

II- Les campanes de Santa Caterina

III- Empúries

IV- Sant Pere de Rodes

V- Puig d’Arques

VI- Epíleg

Sense més preàmbuls, us convido molt enèrgicament a assistir a alguna d’aquestes representacions per sentir el resultat de tot aquest experiment i, alhora, escoltar els nous talents en la nostra música tradicional.

Moltes gràcies a tothom i esperem poder-nos-hi trobar!

Ivan Joanals i Ametller

Ivan Joanals