Un final de curs ple de projectes!

Benvolguts,Terra de músics-lescola sona

Feia dies que no m’adreçava mitjançant l’espai web i ara ha arribat el moment de fer-ho. Per un costat em sabia greu, perquè no m’agrada deixar tant d’espai de temps sense notícies. Per l’altre, això volia dir que l’activitat era molt alta i que el tràfec no em permetia dedicar-m’hi bé.

Avui, després d’haver conclòs el curs 2015-2016 a l’Escola de Música Adrià Sardó de Calonge, em sento molt orgullós d’haver-ne format part, ara sí, per primer any com a professor “de plantilla”, coneixent una gran quantitat de nous músics potencials i encetant un gran nombre de projectes molt interessants i motivadors.

Avui volia fer-vos un resum ben breu, -però intens-, de les tres activitats que més m’han cridat l’atenció i que són projectes engrescadors i innovadors pel que fa la música a la vila de Calonge.

Per començar, juntament amb la Biblioteca Pere Caner de Calonge, estem encetant el que de mica en mica s’anirà configurant com el festival Terra de músics – l’escola sona.

Terra de músics – l’escola sona” pretén ser un escenari per a tots els músics actuals del poble, rodalies i arreu, perquè tinguin oportunitats diverses i variades de mostrar les seves músiques i nodrir el panorama musical de Calonge. És també un espai d’aprenentatge per al públic, ja que, es pretén que els oients no només assisteixin al concert per gaudir de la música, sinó perquè coneguin conceptes i elements de compositors, estils i èpoques ben diverses. El nom fa referències indubtables a la realitat musical del poble: una tradició musical secular més que intensa que pretenc que perduri i s’eixampli encara més. D’altra banda, la presència arreu de l’escola de música, com a màxima responsable de perpetuar aquesta tradició i fal·lera musical de les calongines i calongins.

Després d’un tastet molt breu a la cafeteria Sa Pubilla de la Plaça Major al mes de març, en què diferents alumnes de l’escola van oferir un vespre entretingut, mostrant diferents obres i estils que havien treballat i compartint-los amb la resta de companys, el 23 de maig del 2016, i aprofitant l’embranzida dels germans Anna, Gemma i Guillem Baviera, amb el suport dels seus professors respectius, vàrem celebrar una audició dedicada a dos compositors molt desconeguts (si més no fins aleshores), que són Oskar Rieding i Anatoli Komarovski, amb peces per a violí o violoncel solista i acompanyament de piano, el quan vaig tenir el plaer de poder interpretar. La qualitat musical del concert va ser altíssima, el talent i la diligència dels solistes va ser impressionant i el públic va marxar a casa havent après molt sobre els autors, la seva manera d’escriure, el context històric en què es trobaven i moltes altres coses. Suposo que és molt bon senyal quan ens diuen “Sobretot, aviseu-nos quan feu el proper!!!” No us perdeu tots els vídeos que penjo en aquest article!
Finalment, durant el Festival Doremifa’n flors que es va celebrar el 14 i 15 de maig del 2016 pels carrers del poble, i sobretot, en el darrer concert de final de curs, celebrat el 20 de juny al teatre Fontova, vàrem tenir un tastet breu però intens de la feina duta a terme tant per la Banda de música moderna, com per la Banda de vent de l’escola, les quals tinc el plaer de poder dirigir i presentar.

Hi ha molt per fer, molt per créixer, molt per millorar i molt per gaudir. El cas és que s’està aconseguint, de mica en mica, anar engrescant cada cop més gent, en àmbits més diversos de la música i els resultats s’aprecien clarament, després d’una feina ben feta i amb bona dedicació. No us perdeu tampoc els enregistraments referents a aquestes bandes i sobretot, no dubteu a venir a formar-ne part si us hi sentiu identificats, ja que, de cara el curs vinent, tots aquests projectes s’amplificaran molt més.

Salutacions cordials a tothom i una abraçada ben gran.

Passeu molt bon estiu. Sabeu com fer feliç a un calongí!


Ivan Joanals