Enregistrament d’Espai en blanc

Benvolguts,

Fa cosa d’un mes i mig, en Daniel Carbonell, amic meu de Reus i professor actual de grau superior de gralla a l’Escola Superior de Música de Catalunya, em comunicava que, juntament amb altra gent de l’escola amb qui formen un grup més o menys estable de grallers, s’havien interessat per una peça que vaig escriure l’any 2007, i que duu per títol “Espai en blanc”. La qüestió és que només tenien la partitura general i me’n demanaven les particel·les, per tal de poder treballar-la amb més comoditat.

Ara, un cop la feina ha estat feta per tots els costats corresponents, m’ha fet arribar aquesta gravació en àudio i vídeo, que molt gratament he volgut penjar al meu canal de youtube per tal que tothom pogués escoltar-la.

M’ha agradat moltíssim revifar aquesta peça que gairebé ni recordava! La vaig escriure l’estiu del 2007 en motiu de la participació del grup de grallers Els Gralluts de Palamós (dels quals en formava part en les meves èpoques d’intèrpret de gralla), a la Festa Major de Sant Fèlix de Vilafranca del Penedès aquell mateix any. Cal dir que la interpretació d’aquesta peça en el marc del seu Concert d’Inxa, no va deixar gaire indiferent el públic, que solia estar avesat a d’altres maneres d’escriure.

M’agrada també fer un cop d’ull enrere i veure tot allò que he anat escrivint i el resultat que ha anat tenint durant el temps. És curiós com canvien les maneres de fer, i com el bagatge i l’aprenentatge constant influeixen tant en les nostres vides. A hores d’ara considero que escric força força diferent del que feia aquells moments, però, alhora, em captiva veure el que el meu cervell plasmava durant aquell estiu.

Sense fer-me més pesat, us convido a mirar/escoltar la peça. Gràcies a tothom qui hi ha estat implicat: Dani, Jaume, Sònia i Pere.

Salut a tothom!

Ivan Joanals